Till Helens under´s startsida...

Tvättråd del 1

Publicerad 2013-11-29 10:00:00 i Helens under,

Hade lovat lite tvättråd på underkläder m.m. Här kommer del 1 i Helens tvättskola:
Hur ofta ska jag tvätta min bh?
 
En bh kan man tvätta efter 2-3 dagars användning, däremot en sportbh efter varje användning. Helst ska du handtvätta alla dina bh med bygel, känner du dock att du verkligen vill köra i maskin så använd tvättpåse, gärna en med höjd ( som en hattask), knäpp åt hyskor innan du stoppar den i tvättpåsen. 30 grader och gärna med ett tvättmedel för underkläder, ett flytande att rekommendera. Använd INTE sköljmedel!!
 
Hur får jag min bh att hålla längre?
 
Köp så du har minst 3-4 bh som du roterar mellan, så att du inte använder samma bh varje dag. Det är bra om bh:n får vila 24 timmar mellan användning så får materialet möjlighet att dra ihop sig, vila någon dag, så håller din bh mycket längre.
 
 
 

Hur tvättar jag mina strumpbyxor?
 
Strumpbyxa med fot bör tvättas efter varje dag du haft den. Vid tvätt i maskin använd en tvättpåse och tänk på att strumpbyxor aldrig får torkas i tumlaren, det tar död på stretchen i strumporna. Plantorka dina strumpbyxor så håller de formen bättre. Handtvätt är att föredra på nylonstrumpor, 30 grader och gärna med flytande tvättmedel.
 
Hur får jag mina strumpbyxor att hålla bättre?
 
Tänk på att köpa rätt storlek, de flesta strumpmärken har en storlekstabell på förpackningen så man lätt kan hitta rätt storlek, rådfråga personalen. När man plockat upp strumpbyxan, sträck ut den på längden innan du sätter på den. Tänk på att börja rulla på strumpbyxan från tår och jobba dig uppåt, se till att inga vassa naglar osv hakar fast. Undvik kroppslotion på benen när du bär strumpbyxor, lotion kan göra att materialet på strumpbyxan blir noppigt samt vid användning av stay-ups fäster strumpan sämre på benet.
♥ Helen

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela